Perintöoikeus on keskeinen osa juridiikkaa, jota sovelletaan perimystilanteissa. Se määrittelee perintöön liittyvät oikeudet ja velvollisuudet, kun henkilö siirtyy pois. Perintöoikeuden alalla me, LIV Laki, tarjoamme asiantuntevaa neuvontaa ja lakipalveluja yksityishenkilöille ja taloyhtiöille suurella sydämellä.

Perintöoikeuden perusteet

Perintöoikeudessa on useita perusteita, jotka määräävät perimystilanteessa tapahtuvat oikeudet ja velvollisuudet. Suurin osa perintöoikeudellisista säädöksistä on määritelty Perintökaaressa. Kansallisen lainsäädännön ohella myös Euroopan unionin säädökset sekä kansainväliset sopimukset voivat vaikuttaa perintöoikeudellisiin tilanteisiin.

Perintöoikeuden alalla me, LIV Laki, tunnemme nämä perusteet ja niiden vaikutukset sekä osaamme soveltaa niitä erilaisiin perimystilanteisiin. Lakiosaamisemme perustuu pitkäaikaiseen kokemukseen, joten voit luottaa siihen, että olemme päteviä käsittelemään kaikenlaisia perintöoikeudellisia kysymyksiä.

Oikeudet perimystilanteessa

Perimystilanteessa on tärkeää tietää omat oikeutensa perinnönjakoon liittyen. Perintöoikeudessa on määritelty perillisten oikeudet ja toisaalta myös vainajan määräämisoikeus testamentilla. Näitä oikeuksia sovelletaan perittävän varallisuuden jakamisessa ja mahdollisten velkojen maksamisessa.

LIV Laki auttaa sinua ymmärtämään oikeutesi perimystilanteessa. Meidän asiantuntijamme perehtyvät tapaukseesi huolellisesti ja neuvovat sinua perintöoikeudellisten asioiden suhteen. Haluamme varmistaa, että saat juuri sinulle kuuluvan osuuden perinnöstäsi oikeudenmukaisesti ja lainmukaisesti.

Velvollisuudet perimystilanteessa

Perimystilanteessa ei voida unohtaa myöskään velvollisuuksia, joita perimystilanne luo. Näihin velvollisuuksiin kuuluu muun muassa velkojen maksaminen perinnöstä, sekä mahdolliset perintöverot ja muut kulut. Velvollisuuksien täyttämiseen tarvitaan tarkkaa tietoa ja oikeudenmukaista kohtelua kaikkia osapuolia kohtaan.

LIV Laki on sitoutunut auttamaan sinua velvollisuuksiesi täyttämisessä perimystilanteessa. Olemme valmiita neuvomaan ja ohjaamaan sinua perintöoikeudellisissa kysymyksissä ja auttamaan sinua velvoitteidesi täyttämisessä. Meidän vahva asiantuntijuutemme sekä kokemuksemme takaavat sen, että pystymme tarjoamaan joustavaa ja luotettavaa apua velvollisuuksien hoitamiseen perintötilanteessa.

LIV Laki on perheyritys, joka on tunnettu ketterästä ja lämpimästä toimintatavastaan. Tarjoamme sinulle asiantuntevaa lakipalvelua, joka perustuu laajaan osaamiseen ja vankkaan kokemukseen. Olipa perimystilanteesi mikä tahansa, voit luottaa siihen, että hoidamme asiasi huolellisesti ja ammattitaidolla. Ota yhteyttä ja jätä perintöoikeudelliset asiat meidän käsiimme – teemme työmme suurella sydämellä.