Mitä testamentti on

Testamentti on juridinen asiakirja, jolla henkilö määrää omaisuutensa jakautumisesta hänen kuoltuaan. Testamentilla voi vaikuttaa siihen, miten omaisuus jaetaan sekä kenelle se siirtyy. Testamentti on siis keino varmistaa omaisuuden siirtäminen haluamalleen henkilölle tai tarkoitukselle.
Testamentin laatiminen on erityisen tärkeää, mikäli haluat vaikuttaa omaisuutesi kohtaloon perintöasioiden ratkaisemisen jälkeen. Testamentti on oikeudellinen väline, joka antaa sinulle mahdollisuuden määrätä, mitä haluat tapahtuvan omaisuudellesi, kun et enää itse voi sitä tehdä. Testamentti mahdollistaa myös verosuunnittelun ja auttaa ehkäisemään mahdollisia riitoja omaisuuden osalta.

Miksi testamentin laatiminen kannattaa

Laatimalla testamentin voit ohjata omaisuutesi jakautumista ja taata sen, että se menee haluamillesi henkilöille tai tarkoitukseen. Ilman testamenttia omaisuutesi jaetaan perimysjärjestyksen mukaisesti, mikä ei välttämättä vastaa sinun toiveitasi. Testamentti voi myös auttaa välttämään riitoja perillisten kesken ja varmistaa, että omaisuutesi siirtyy sujuvasti ja oikeudenmukaisesti.

Kun laadit testamentin, sinulla on mahdollisuus nimetä esimerkiksi perillisesi, puolisosi, läheisesi tai hyväntekeväisyysjärjestö, joka hyötyy omaisuudestasi. Voit myös määrittää erilaisia ehtoja ja rajoituksia testamentissa, kuten esimerkiksi omaisuuden käytön ajankohdan tai määrän. Testamentti on siis tehokas tapa vaikuttaa omaisuutesi jakautumiseen ja turvata haluamasi perintöasiat.

LIV Laki tarjoaa kattavia lakipalveluja testamentin laatimiseen. Kuulemme toiveitasi ja tarpeitasi huolellisesti ja autamme sinua varmistamaan, että testamenttisi vastaa tarpeitasi ja tavoitteitasi. Henkilökohtainen lähestymistapamme ja vahva asiantuntemuksemme takaavat, että saat juuri sinulle sopivan testamentin. Kääntyessäsi puoleemme voit luottaa siihen, että saat asiantuntevaa ja yksilöllistä neuvoa testamentin laatimisessa.