Elämä tuo eteemme monenlaisia tilanteita, joita varten on hyvä olla valmistautunut. Avioliiton solmiminen on yksi elämän suurista tapahtumista, ja sen myötä moni miettii avioehtosopimuksen tekemistä. Avioehto on asiakirja, joka määrittelee, miten aviopuolisoiden varat jaetaan mahdollisen avioeron tai toisen puolison kuoleman sattuessa. Mutta miten avioehto vaikuttaa perintöasioihin ja miten sen avulla voi varautua ennakoimattomiin tilanteisiin?

LIV Laki on asiantuntija perhe- ja perintöoikeudellisissa kysymyksissä, ja meidän tehtävämme on auttaa sinua ymmärtämään avioehdon merkitystä ja sen vaikutusta perintöön. Avioehto voi suojata omaisuuttasi ei ainoastaan avioeron, vaan myös kuoleman varalta. Se voi turvata lesken taloudellisen aseman ja varmistaa, että omaisuutesi jaetaan toiveidesi mukaisesti.

Avioehdon merkitys perintöasioissa

Kun aviopuoliso kuolee, perintöjärjestys määräytyy perintökaaren mukaan. Avioehto voi kuitenkin vaikuttaa merkittävästi siihen, miten omaisuus jaetaan. Jos avioehto on laadittu oikein ja se on rekisteröity maistraatissa, se pitää sisällään ehdot, jotka ohjaavat omaisuuden jakoa. Avioehto voi esimerkiksi rajata toisen puolison perintöoikeutta, jolloin vainajan omaisuus siirtyy suoraan hänen perillisilleen.

LIV Laki auttaa sinua ymmärtämään, miten avioehto voi suojata perintöäsi ja miten se vaikuttaa lesken oikeuksiin. On tärkeää muistaa, että avioehto ei poista lesken oikeutta lakiosaan, mutta se voi rajoittaa lesken oikeutta puolisoiden yhteiseen omaisuuteen. Tämä voi olla erityisen tärkeää, jos haluat varmistaa, että tietty omaisuus, kuten yritys tai suvussa kulkeneet arvoesineet, pysyvät suvussa.

Avioehdon laatiminen ja päivittäminen

Avioehdon laatiminen on juridinen prosessi, joka vaatii huolellisuutta ja asiantuntemusta. LIV Laki tarjoaa asiantuntevaa apua avioehdon laatimisessa, jotta se palvelee parhaiten juuri sinun ja puolisosi tarpeita. Avioehtosopimus on mahdollista laatia milloin tahansa avioliiton aikana, ja se on suositeltavaa päivittää elämäntilanteen muuttuessa, kuten perheen kasvaessa tai yritystoiminnan alkaessa.

On tärkeää muistaa, että avioehto on voimassa vain, jos se on tehty oikeassa muodossa ja rekisteröity maistraatissa. LIV Laki neuvoo sinua kaikissa avioehtoon liittyvissä kysymyksissä ja varmistaa, että asiakirja täyttää kaikki lailliset vaatimukset. Avioehdon päivittäminen on yhtä tärkeää kuin sen tekeminen – elämäntilanteen muuttuessa on varmistettava, että avioehto vastaa edelleen toiveitasi ja tarjoaa tarvittavan suojan.