Kun omistat osakkeita asunto-osakeyhtiössä, sinulla on myös tietyt kiinteistönhallinnan oikeudet ja velvollisuudet. On tärkeää, että ymmärrät nämä asiat, jotta voit menestyksekkäästi hoitaa kiinteistöön liittyviä asioita. LIV Laki on täällä auttamassa sinua kaikissa kiinteistönhallintaan liittyvissä asioissa.

Oikeudet asunto-osakeyhtiön kiinteistönhallinnassa

Kun omistat osakkeita asunto-osakeyhtiössä, sinulla on useita oikeuksia kiinteistönhallinnan suhteen. Yksi merkittävä oikeus on äänioikeus yhtiökokouksissa. Sinulla on oikeus osallistua kokouksiin ja vaikuttaa päätöksiin äänestämällä. LIV Laki voi auttaa sinua ymmärtämään äänioikeuteesi liittyvät asiat ja tulemaan itsevarmemmaksi kokouksissa.

Toinen oikeus, joka sinulla on osakkeenomistajana, on oikeus käyttää yhtiön yhteisiä tiloja ja palveluja. Tämä voi sisältää esimerkiksi sauna- ja pesulamahdollisuudet, pysäköintialueen tai ulkoalueen käytön. LIV Laki auttaa sinua selvittämään tarkat oikeudet, joita sinulla on osakkeenomistajana ja voi antaa ohjeita yhteisten tilojen järjestelyistä.

Velvollisuudet asunto-osakeyhtiön kiinteistönhallinnassa

Samalla kun sinulla on oikeuksia kiinteistönhallintaan, sinulla on myös velvollisuuksia asunto-osakeyhtiön osakkaana. Yksi keskeisimmistä velvollisuuksistasi on osallistua yhtiökokouksiin ja noudattaa niissä tehtyjä päätöksiä. Tämä tarkoittaa esimerkiksi talousarvion hyväksymistä, kiinteistönhoidon suunnitelmien hyväksymistä ja korjaushankkeiden toteuttamista yhdessä muiden osakkaiden kanssa.

Toinen tärkeä velvollisuutesi on maksaa osakkaiden kesken sovittu vastike. Vastikkeen avulla kiinteistössä voidaan kattaa esimerkiksi yhtiön ylläpidosta ja korjaustöistä aiheutuvat kulut. On tärkeää, että tarkistat osuutesi vastikkeesta säännöllisesti ja suoritat maksut ajallaan. LIV Laki voi auttaa sinua ymmärtämään vastikkeen laskutusta ja muihin taloudellisiin velvoitteisiin liittyvät asiat.

Kokonaisuudessaan asunto-osakeyhtiön kiinteistönhallinta voi olla monimutkaista ja vaatia oikeudellista asiantuntemusta. LIV Laki on valmis auttamaan sinua kaikissa kiinteistönhallintaan liittyvissä asioissa. Ota yhteyttä meihin, jotta voimme tarjota sinulle asiantuntevaa apua, ja yhdessä voimme varmistaa, että saat parhaan mahdollisen tuen asunto-osakeyhtiösi kiinteistönhallinnassa.